Bloggeri si jurnalisti

Filed Under (eveniment) by Dragos Mone on 29-10-2011

Tagged Under : , ,

Joi dupa-masa am participat la Din ON in OFF 3 – Bloggeri vs. Jurnalisti la City Plaza, eveniment patronat de TVdece. Speakerii, alesi cu grija din cele doua tabere, si-au sustinut cum si cat au putut prezentarile. Jurnalistii Liviu Alexa, Mihnea Măruţă si Rareş Bogdan au incercat sa ne prezinte meseria lor intr-o era dominata de internet, iar  bloggerii Adi Hădean, Andrei Crivăţ, Lorand Minyo şi Radu Băzăvan au incercat sa tatoneze directia in care o poate lua bloggerul care tinde spre jurnalism.

Daca vreti sa va faceti o idee despre prezentarile speakerilor, aceste au fost filmate de Groparu si le afisez mai jos.

  • Adi Hădean -  Cât de mult ar trebui să se supună un blogger rigorilor jurnalismului?

 

  • Liviu Alexa -  Provocările jurnalismului în era 2.0

 

Din pacate, Andrei nu a prea reusit sa-si sustina prezentarea, subiectul prezentari lui ducand la o dezbatere cel putin aprinsa, in sala.

 

  • Rareş Bogdan -  Regândirea jurnalismului: jurnalistul-blogger

  • Radu Băzăvan -  Bloggeri vs. Jurnalişti: de ce şi până când?

Din On in Off 3, Radu Băzăvan from Groparu on Vimeo.

Asta ar fi o prezentare jurnalistica, obiectiva, a evenimentului. Pentru o prezentare subiectiva, bloggeristica a evenimentului va invit sa cititi articolul scris de Stefan Teisanu cu care sunt foarte de acord:

[…] jurnaliști au căutat, în mare, să construiască pe lucrurile comune dintre presă și blogosferă, în timp ce bloggerii au fost mai degrabă preocupați de a da, din nou, lecții[…]

Post to Twitter

Pe aceeasi tema: