Fabrica de bere Ursus

Draga cititorule, te asigur ca m-am sacrificat pentru tine. Cum m-am sacrificat? Uite asa:

Aseara am fost la inaugurarea berariei "Fabrica de bere" Ursus. Si m-am minunat. De loc, de bere, de petrecere, de loc, de bere. Eu sunt bautor de Timisoreana. Mie berea aia imi place cel mai mult. Ursus nu prea beau. Dar aseara am baut. Si e buna. Vorbesc de noua bere nefiltrata care se serveste la berarie. Si nu am fost singurul de aceasta parere.

Locul. Locul e pregatit cu multa grija pentru detalii, intr-un mod pe care sincer nu l-am mai vazut. Practic in berarie sunt 4 baruri si terasa. Sa le enumar:

Camera barului. Asa cum ne spune si numele, e locul unde curge berea in halbe. Foarte tari candelabrele din sticle de bere si ursul facut cu mozaic.

camera maltului

Camera maltului e un loc intunecat, discret si aducand a pub. E incaperea mea preferata. Bancile pe care stai sunt sunt facute sa para tuburi prin care se transporta in fabrica maltul(in principiu orz) si in care se vad boabele si sistemul de transport.

camera laborator

Deasupra camerei maltului se afla Camera laborator.  E aranjata ca un laborator-bucatarie si e dominata de un panou de comanda unde te poti juca cu butoanele si luminitele. Toate functioneaza. Aseara butonam in disperare ca niste copii la el. Daca mergi cu copiii dupa tine, poti sa-i lasi linistit vreo 2 ore sa butoneze si sa se bucure de jucaria cea mare a ursului.

camera restaurant 1

Cea mai serioasa incapere si a patra e Camera restaurant. Aici gasesti mese mari, mai multa liniste si probabil mancare. Tot aici gasesti pe perete un sistem de esapament dat jos de pe un TIR. Sau poate sunt doar tevile prin care trece berea.

camera restaurant 2

Astea sunt cele 4 baruri complet diferite care compun ceea ce de ieri se numeste "Fabrica de bere" Ursus. Ce mi-a mai placut: toate camerele au pe pereti niste hartii cu QR-code care iti dau link spre povestea camerei.

camera barului

Petrecerea a fost faina, bere rece si oamenii calzi. Ce ar fi de admirat a fost rabdarea chelnerilor care au servit cu bere si au asteptat dupa 6 oameni din online care si-au gasit sa bea si sa povesteasca pana la ora 3, ora la care imaginea era destul de neclara:

imagine neclara

Ne putem lauda ca am fost primii care am inchis Fabrica de bere Ursus. Stim noi care suntem, nu trebuie sa zic.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

12 Responses to Fabrica de bere Ursus

 1. Robintel says:

  Ehe, la ora aia sforăiam stereo… =))

 2. TVdece says:

  Si eu care ziceam despre Ciulea ca e vandut…

 3. Yamasha says:

  nu ne face poftaaaaa :-s

 4. […] fabrică are o capacitate de 300 de locuri şi este împărţită în 4 săli amenajate diferit şi două terase, unde clujenii şi/sau cei care trec prin Cluj pot gusta berea nefiltrată şi nepasteurizată care […]

 5. […] Dragos Mone Aseara am fost la inaugurarea berariei “Fabrica de bere” Ursus. Si m-am minunat. De loc, de bere, de petrecere, de loc, de bere. Eu sunt bautor de Timisoreana. Mie berea aia imi place cel mai mult. Ursus nu prea beau. Dar aseara am baut. Si e buna. Vorbesc de noua bere nefiltrata care se serveste la berarie. Si nu am fost singurul de aceasta parere. […]

 6. […] și mai rău. M-am ofticat de-a dreptul, ca să fiu sincer, când am citit și am văzut pozele la Dragoș. Și mi-am promis că prima oară când ajung în Cluj, musai merg să vizitez noua minune a […]

 7. cosmin says:

  Nici mie nu mi-a placut :)))

 8. cilu says:

  Din pacate primii care au inchis fabrica de bere Ursus au fost cei de la SAB Miller prin toamna anului trecut 🙂

 9. […] lume a laudat Fabrica de Bere Ursus din Cluj: Groparu Andrei Crivat Radu Padurean Adi Hadean Dragos Mone Articole similare :Dezamagire la Beraria Klausen Burger Cluj in Magazinul CentralDupa un timp de […]

 10. […] pe blogurile celor care au gustat primii din berea nefiltrată lansată la deschidere: Adi Hădean, Dragoș Mone, Groparu, Andrei […]

 11. Geroge says:

  Oricum, foarte frumos au facut beraria Fabrica de bere Ursus. http://www.fabricadebereursus.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *