Inapoi in evul mediu

Cam asa inteleg eu incercarea popilor de a opri avorturile.bulshit

Sub titlul de mars pentru viata, mintile limitate ale bisericii au adunat un grup de naivi si i-au scos la plimbare prin centrul Clujului sambata asta. Pe site isi exprima cauza care ii preocupa:

Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin restricţionarea/oprirea avorturilor.

Natalitatea scazuta e datorata problemelor financiare si a nesigurantei zilei de maine. Singurii care se reproduc sunt tiganii care nu se gandesc si nu s-au gandit niciodata ce va fi maine si pocaitii care cred ca barbosul din cer ii va arde timp de milenii in focurile iadului daca nu se inmultesc cat mai mult. Dar ii iubeste.

Vrei sa cresti natalitatea? Gaseste o varianta sa aduci siguranta oamenilor. Nu aduna o turma de naivi care cred orice, sunt dispusi sa participe la adunari penibile si care nu isi dau seama ca vremurile in care traim nu iti mai permit sa fii credul si sa iei de bune orice povesti ti se spun.

Cine a participat?Uitati-va la pozele din articol. Copii de liceu si mame care nu stiu sa faca nimic altceva decat sa creasca copii fara viitor. Se inghesuie cate 10 in doua camere si nu au ce pune pe masa, dar sunt fericiti pentru ca popa ii lauda in fiecare sambata ca au o familie numeroasa. Asta e masa de manevra a bisericii? Unde sunt barbatii in putere? Cumva sunt prea obositi lucrand in 2-3 locuri ca sa plateasca aproape la zi facturile familiei incercand in acelasi timp sa aduca in casa painea cea de toate zilele? Ca de salam sigur nu poate fi vorba.

Nu vreau sa fiu inteles gresit. Respect familia si vreau si eu una.  Dar ii dispretuiesc profund pe cei care refuza sa accepte o realitate care nu iti permite sa aduci pe lume un copil caruia nu ii poti furniza cele necesare.

PS: Sambata am vazut doar titlul din ziar si duminica am revenit pentru a scrie acest articol. Am fost sigur de un lucru inainte de a citi articolul: ca doar popii ar putea porni un asemenea mars.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

13 Responses to Inapoi in evul mediu

 1. Emi says:

  eu sunt contra avortului si nu am copii. sunt contra avortului din complacere, nesimtire, libertate prost inteleasa si gandire asa, semiatee.
  nu sunt impotriva contraceptiei.
  nu am copii chiar daca sunt casatorit de cinci ani pentru ca am hotarat eu sa nu fac nu pentru ca am hotarat eu sa ii omor.

  • Dragos Mone says:

   Nu sunt pro-avort. Eu consider ca trebuie sa avem dreptul la alegere.
   Si biserica nu are dreptul sa impuna un mod de viata, asa cum facea in evul mediu.

 2. lucrurile sunt oarecum mai complicate

  o sa-ti dau replica printr-un articol 😉

 3. marius says:

  Acum eu stiu ca ai tu ceva cu popii! 😉
  Nu cred in prostiile alea cu scaderea natalitatii, scadere demografica blabla. Cred doar ca a avorta=a ucide (spuneti ce vreti, e parerea “ingusta” a mea). Daca atunci cand il naste o mama si il arunca in wc inseamna ca il ucide, la fel e si atunci cand e de 3-4 luni in burta.
  Problema e putin mai complicata, asta e varinta scurta

  • Dragos Mone says:

   Am ceva cu popii.
   Prefer sa am dreptul sa aleg. Si consider ca e mai ok sa nu aduci pe lume “accidente” pe care sa le parasesti in spital sau orfelinat.

   • marius says:

    De acord cu tine cu libertatea de alegere. Prefer si eu sa am de unde sa aleg iar daca am facut ceva e pacatul/raspunderea/vina mea!

   • marius says:

    PS ia-o ca pe o informare, ca pe o alta parere (ceea ce s-a spus la mars) nu ca pe o obligatie pentru oameni

 4. Adi P. says:

  România are una din cele mai mari rate ale avortului din Europa. Marșul pentru viață, consider eu, e un eveniment de awareness și propunere de alternative.
  Un apel la mai multă responsabilitate înainte de concepție în contrast cu soluții odioase după.

  Ce e greșit în asta?

  • Dragos Mone says:

   Uita-te la pozele de la mars. Click pe poza si te duce la articol. Unde vezi promovarea responsabilitatii sub forma contraceptiei? E vorba doar de un mars anti-avort.
   “Avortul omoara copii, distruge femei si il maniaza pe Dumnezeu”
   Mai trebuie sa zic ceva?

 5. Adi P. says:

  Evenimentul a fost organizat, printre alții, de clinica ProVita care oferă servicii medicale tocmai pentru acest scop – planificare familială. Aveau și un stand în cadrul evenimentului.
  Să înțeleg că dacă nu era organizat de instituții bisericești nu te deranja?

  • Dragos Mone says:

   Daca se punea problema in genul: “Avortul nu e o solutie decat in ultima instanta si trebuie evitat, folositi contraceptia” atunci nu aveam nimic impotriva.
   Dar uita-te un pic la pozele de la protest si zi-mi unde vezi pancarte care sa prezinte solutia contraceptiei.

 6. […] eu nu vorbesc aici de concepte religioase, de agenda bisericii, de manifestările preoțimii care din oficiu sunt împotriva avortului. Știu foarte bine cât […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *