Gala de deschidere TIFF 2011

Filed Under (cluj, film, TIFF) by Dragos Mone on 05-06-2011

Tagged Under : , , ,

Vineri seara am participat cu placere si uimirea unui copil mic la Festivitatea de deschidere a celei de-a zecea editii a Festivalului International de Film Transilvania. Inca de la intrare se anunta caracterul deosebit al galei, caracter dovedit de multimea de oameni adunata sa ia parte la ea. Majoritatea cu bilete sau invitatii, dar si multi curiosi sau oameni care nu au mai apucat sa-si cumepere bilete.

IMAG0581

In scurt timp s-au umplut scaunele pregatite de organizatori si a inceput spectacolul. Pentru ca a fost un adevarat spectacol.

IMAG0582 Pentru inceput, Tudor Gurgiu a multumit si a oferit diplome colaboratorilor vechi si noi ai festivalului.

IMAG0593

Momente notabile au fost multumirile si felicitarile adresate echipe de baschet “U” Mobitelco BT si antrenorului Marcel Tenter, inmanarea diplomei si discursul fostului primar al Clujului, Gheorghe Funar si anuntarea Bursei in memoria Alex Leo Serban.

Dupa premieri si discursuri a urmat un spectacol uimitor al trupei Compagnie des Quidams, Visul lui Herbert.

IMAG0595

Vorbesc in numele meu, dar dupa reactiile spectatorilor, toata lumea s-a simtit ca niste copii, auzindu-se exclamatii de uimire din toate partile. Daca aveti ocazia sa vedeti spectacolul, sa nu o ratati.

Dupa spectacol a urmat comedia Nevasta la putere/ Potiche cu Jean Valjean aka Gerard Depardieu si Catherine Deneuve. Frumoasa comedie, diferita de comediile comerciale cu care ne-au obisnuit americanii. Daca nu ar fi fost frigul, ar fi fost o seara perfecta.

Dupa aceea ne-am mutat(cei cu invitatii) la petrecerea de la City Plaza, unde am schimbat idei cu oameni din toata tara si nu numai.

Per total, am fost impresionat de seara de inceput a TIFF 2011.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema: