Pizza bloggerilor

Sa tot fie vreo 6 luni de cand, intr-o seara, ma suna #Zicu sa iesim la o pizza ca stie el un loc fain. Mergem? Mergem. Ne duc pe o straduta din Manastur si ne oprim in fata unei cladiri din sticla. Aici este Templul. Hmm….loc cu fite (ma gandesc), iar platesc o caruta de bani si ajung sa mananc acasa sa ma satur.

Intram. Curat, aerisit spatios, mobilier modern. Vin meniurile. Pizza si paste. In mod ciudat, preturi bune si cantitati pe saturate. Luam 4 pizza si mult laudatul ulei de masline cu peperoncino. Pana vine mancarea ne bagam mustatile in vinul la pahar (ceva cupe de Murfatlar) recomandat de #Florica. Bun vin. Dupa vreo 10-15 minute vine si pizza. Delicioasa. Uleiul picant face o diferenta majora. Ma face sa uit de clasicul sos picant de rosii, care nu trebuie sa lipseasca de langa o pizza buna.

Saptamana trecuta vad un articol pe TVdece ca face Templul, cunoscut muritorilor de rand ca Daniel Berar, concurs de retete de pizza, concurs destinat bloggerilor. Tu le povestesti cum iti place tie pizza si ei aleg cea mai buna reteta si o pun in meniu cu numele tau si o vor servi doritorilor. Foarte tare!

Din cand in cand imi mai bag nasul pe la bucatarie si mai arunc 2-3 pumni de mancare pe foc sa vad ce iese. Experimentez, cum s-ar zice. Anul trecut am facut o pizza de care am fost mandru. Sa va povestesc:

Aluatul l-am facut din faina, lapte, sare, zahar, ulei de masline si o bucatica de drojdie( asa m-a invatat Andrei). Le-am framantat pe toate cu dragoste si am lasat aluatul la dospit. Nu cred in aluatul cumparat de la magazin, cum mai fac altii.

aluatul Si a crescut aluatul… din turta ce se vede in poza am facut 3 tavi de pizza si a mai ramas cam de una. Am intins frumos aluatul in tava unsa cu ulei de masline, folosind degetele pentru a pastra aluatul pufos. Peste aluat am pus un amestec de pasta de rosii, oregano, busuioc, sare si zahar. Peste sos am aruncat cu nesimtire multe ingrediente(poate prea multe dupa unele gusturi): cascaval afumat, salam (salamul era mai bun daca era o varianta uscata, dar din asta am avut prin frigider), carnat cabanos , ardei capia,pizza baza champignon feliat, ardei iuti si masline:

pizza topping Dupa care am pus-o la cuptor pentru 20 de minute. Rezultatul?

pizza O pizza asa cum imi place mie.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

15 Responses to Pizza bloggerilor

  1. mariusrusu says:

    Brusc mi se făcu foame!

  2. cipoc says:

    trebea o poza in sectiune:)

  3. SingurEu says:

    Şefu, matale puteai să pui şi nijte roşii pe sub toppingurile alea… şi cred c-ai ratat brânza (caşcaval d’astea) de deasupra.

  4. Dragos Mone says:

    @SingurEu acuma chiar exagerezi :))

  5. Gina says:

    Doamne, da bine arata! Instantaneu saliva in gura. Ai
    exagerat bine cu ingredientele. Ce sunete scot cand se lovesc de limba? :)

  6. […] Deliberarea n-a fost uşoară. În alegerea câştigătorului s-a ţinut cont de ingredientele alese de fiecare dintre voi şi cât de bine se îmbină acestea. Finaliştii au fost: Oana, Psaico, Bogdan şi Dragoş. […]

  7. crinutza says:

    Ai dreptate, blatul de pizza din comert e groaznic. Am incercat eu cu de-ala si nu am fost incantati. O sa incerc si de-asta facut in casa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *