Dulceata esti deosebita

Mergeam eu linistit spre servici de dimineata cand, pe o straduta din spatele garii am dat peste aceasta dovada a iubirii:

Am filmat eu din directia gresita si mi-am dat seama abia la sfarsit ca textul trebuia citit invers:

‘”Dulceata Esti Deosebita Ne-ar Fi f bine Impreuna Acum Vezi?”

O analiza gramaticala pe text nu ne-ar spune multe despre cel care l-a scris (eventual ca nu a avut prea mult timp la dispozitie si ca nu e foarte familiarizat cu gramatica) dar una de continut ar merge. Nu trebuie judecat omul pentru sintaxa. Trebuie apreciat pentru efortul sau si pentru modul aproape original de a-si exprima sentimentele.

Din text reiese ca exista ceva probleme intre cei doi: “Ne-ar fi f bine impreuna”, probleme ce ii separa. Se poate sa fie vorba despre o constrangere a familiilor, a comunitatii in care traiesc, una legata de distanta sau poate pur si simplu tipa nu il place. Dar asta ar fi pacat, tinand cont de sufletul pus in gestul lui.

Se vede ca el o apreciaza in mod deosebit: “Dulceata Esti Deosebita”, gandindu-se la ea ca la un borcan cu gem. Intrebarea mea este: prune, piersici, caise? Oricare ar fi raspunsul, in ochii lui ea este deosebita, evidentiindu-se dintre celelalte gratie cine stie caror calitati ( vorba ceea: “Beauty is in the eye of the beer holder”).

Din pozitia cuvantului “Acum” deslusim faptul ca el resimte o nevoie imperioasa de a fi impreuna cu ea acum, nu maine, nu poimaine, nevoie care l-a si impins spre gestul uber-romantic de a scrie cu creta pe strada.

In concluzie, ca o confirmare a gestului si curajului de om indragostit, o intreaba cumva in expectativa: “Vezi?”, punandu-si in acel cuvant toate sperantele unei iubiri neimpartasite sau cu piedici terestre.

Se pare ca romantismul nu a murit.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

  • Nimic asemanator. Se mai intampla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *