Liniile RATUC si personalitatea lor

Filed Under (cluj, ganduri) by Dragos Mone on 03-02-2011

Tagged Under : ,

Cu ce mergi la servici? Daca folosesti transportul in comun, probabil ca ai observat ca fiecare linie are o personalitate. Personalitate data de calatorii din bus(folosesc bus indiferent daca discut despre autobus, tramvai sau troleibus).

P7210568_1

Exemple:

  • 35 (Zorilor-Piata Garii) – este clar busul studentilor. Tot Observatorul traieste cu 35-ul. Eu am depins de el 4 ani. Studentii din Obs au scoala in centru(Poli, Medicina). E un bus vesel, plin de viata, cu glume, drame si vesnic grabit. Alearga pe Calea Turzii de parca e ultima calatorie pe care o face.
  • 25 (Manastur-Gheorgheni) – este busul care te duce #lamall. Intotdeauna populat cu pitzi si cocalari, domnisoare clar scarbite de transportul in comun, care regreta profund faptul ca trebuie sa suporte mirosul si compania mediocrilor pentru a ajunge la raiul cumparaturilor. Este un bus cu susoteli, fitze si figuri, plase de la Zara si Auchan tinute cu mandrie pe drumul de intoarcere.
  • 102 (Manastur-Bulevardul Muncii) – este busul muncitorilor. Face legatura intre un cartier de 100 000 de muncitori si fabricile unde lucrau toti acum 20 de ani. Este mereu plin, totdeauna grabit spre Muncii si linistit spre casa, obosit de nesomn dimineata si de epuizare dupa-masa, galagios si furios ca un strungar proaspat iesit din schimb.
  • 9 (Manastur-Piata Garii) – este busul care duce studentii din Hasdeu la gara. Vinerea grabit ca scapa trenul, duminica plin cu sacose si miros de sarmale, snitele, slanina afumata si borcane cu castraveti acri.
  • 30 (Marasti-Grigorescu)-este cel mai batran dintre busuri. Este busul care duce batranii din Grigorescu la Piata Marasti. Intotdeauna linistit (doar nu vrem sa scuturam prea tare batraneii, sa nu se trezeasca), cu cozi de patrunjel verde care ies din plase de fas pline cu cartofi si orez, cu gandul departe si demult, in vremuri cand Clujul era mult mai mic si cand, mergand pe strada, se salutau si cunosteau cu jumatate din trecatori.

P7210569_1

Deocamdata atat despre personalitatea liniilor Ratuc. Alta data, poate mai multe. Uitati-va in jurul vostru cand e plin de oameni si veti avea de invatat…

Update: articolul a fost publicat si de citynews.ro la http://www.citynews.ro/cluj/editorial-4/liniile-ratuc-si-personalitatea-lor-107883/ si a adunat vreo 2000 de vizualizari (ceea ce ma face tare mandru).

Post to Twitter

Pe aceeasi tema: