nu sunt prea inteligent

Filed Under (cluj, ganduri) by Dragos Mone on 23-06-2010

asta e concluzia la care am ajuns in seara asta. sa va spun si de ce.

dupa 5 ani de facultate(constructii civile) am ajuns sa lucrez(din anul 4) intr-un domeniu adiacent: retele apa-canal si statii de epurare. ce am facut in scoala m-a ajutat mai mult ca exercitiu de matematica si gandire decat la nivel de cunostinte tehnice in domeniu. consider ca am facut o alegere buna cand am schimbat directia deoarece acum (cu criza asta) partea de civile (blocuri, case, cladiri birouri etc) a constructiilor nu mai merge. in schimb partea de retele si statii merge ( fonduri europene sau de la ministerul pentru dezvoltare).
dupa 5 ani ma iau si eu dupa turma: mai facem si studii aprofundate(echivalent master numa ca e doar un an: 5 faculta+1 studii=6=4 faculta+2 master). intru la o specializare care poate imi va fi utila: reabilitarea structurala si higrotermica a constructiilor. materia principala a fost reabilitarea termica. legea noua zice ca nu mai poti vinde/inchiria/modifica nici o constructie fara certificat energetic. specializarea asta e in domeniu, desi nu imi da nici un drept de a profesa. da mai inveti una-alta.
atat despre status quo.
problema: nu am invatat aproape nimic, proiectele s-au copiat, examenele au fost o rusine pentru politehnica( cu mici exceptii). acum stau si ma bat cu proiectul de dizertatie. trebuia predat azi la amiaza. daca il termin pana maine e mare lucru.
intrebarea: sunt prost ca urmeaza sa imi pierd urmatoarea noapte? vorbim de o diploma care nu ma ajuta decat cu un rand in plus in cv. merita sa facem eforturi pentru a obtine o hartie pe care sunt slabe sanse sa o folosim vreodata?

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

  • Nimic asemanator. Se mai intampla!