Specialisti

Filed Under (idei) by Dragos Mone on 28-08-2013

Tagged Under : ,

Te lovesti de ei peste tot. Sunt de nezdruncinat in ceea ce considera ca stiu. Au vazut multe, cred ei, si asta le da dreptul si le confera autoritatea sa isi dea cu parerea in orice domeniu. Nu au facut, nu au participat activ, nu stiu care sunt dedesubturile si nu au absolut nici o pregatire in domeniu, dar sunt atotstiutori si o proclama in gura mare.

Sa citesti carti nu te face scriitor, sa mananci cu placere nu te face bucatar, sa te uiti la fotbal nu te face antrenor, sa locuiesti intr-o casa nu te face constructor. AI tot dreptul sa iti dai cu parerea intr-un mod amator, dar nu te intinde cu autoritatea auto-asumata pana la a contrazice pe unul care a fost implicat si stie despre ce e vorba. In lumea ta mica si care graviteaza in jurul geniului care esti nu e loc de oameni care au muncit, care au invatat si care au o experienta reala in domeniu.

specialist

Tu stii mai multe decat ei, in fond ai vazut la service cum se schimba uleiul si stii ca bataia de la motor vine de la un tachet descentrat, nu de la un surub lipsa de la filtru de aer. Tu stii mai multe decat ei, in fond ai vazut-o pe bunica facand o ciorba de burta si ii poti reprosa bucatarului ca nu i-a iesit bine sosul olandez. Tu stii mai multe decat ei, in fond mergi zilnic cu autobuzul si iti permiti sa il injuri pe sofer cu clasicul: “Nu transporti cartofi, ba!” cand trebuie sa puna o frana brusca din cauza unui imbecil care nu stie sa semnalizeze cand schimba banda. Tu stii mai multe decat ei, in fond ai vazut cum se secera graul, deci poti sa spui ca in tara asta agricultura nu e facuta cum trebuie.

Sunt multi specialisti si multe pareri. Putini sunt cei care ar trebui sa vorbeasca si multi cei care ar trebui sa taca si sa incerce sa faca ceva si apoi sa vina cu o parere pe baza experientei proprii.

Din pacate nu sunt psiholog sau sociolog sa va spun ca am dreptul sa va dau sfaturile de mai sus.

Sursa foto.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema: