Jucarii noi in vremuri noi

Toata lumea este de parere ca e frumos sa fii copil, fara griji, fara complicatii. Viata se reduce la timpul de joaca si toti trebuie sa recunoastem ca timpul de joaca niciodata nu era suficient.

Toti stim ce e un titirez (jucarie in forma de con care, fiind rasucita si lasata sa cada pe o suprafata plana, isi continua miscarea de rotatie pastrandu-si echilibru – conform DEX).

Era un joc de indemanare cand eram mici in care porneai titirezul si el lovea o bila metalica si o impingea intr-una din concavitatile (adanciturile) de pe “farfuria de joc”. Castigai puncte in functie de concavitatea in care nimereai.  Era un joc interesant cu care pierdeam o gramada de timp. Un fel de Angry Birds old-school.

Din pacate trebuie sa va spun ca jucariile s-au schimbat si asa cum am zis in titlu acum avem jucarii noi in vremuri noi. Imi pare rau dar definitia din DEX trebuie schimbata acum. TItirezul nu mai trebuie rotit si lasat sa cada pe o suprafata plana, trebuie doar sa apesi un buton, da, un BUTON si titirezul face restul. Practic nu mai faci nimic din ce presupunea o indemanare sau experienta. E suficient sa poti apasa un buton.

Practic e un titirez pentru lenesi. Titirezul l-am gasit intr-un ou Kinder care e un alt simbol decazut al copilariei noastre.

Foto via.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *