Un vis pentru Cluj

Filed Under (idei) by Dragos Mone on 04-09-2012

Tagged Under : , ,

Ma consider un copil adoptiv al Clujului si imi place sa cred ca sunt si voi fi in continuare unul din miile de oameni care antreneaza acest oras spre mai bine, spre mai mare, spre mai frumos. De aceea imi permit sa visez la un oras mai curat, mai verde, mai relaxat.

clip_image002

Visul meu pentru Cluj e legat de un centru nepoluat, eliberat de sub povara traficului. Sunt constient ca e aproape imposibil sa creezi un sistem de transport care sa nu produca noxe si care sa poata sa deserveasca eficient o populatie de marimea celei a Clujului, dar e vorba de un vis.

cluj verde

Cum ar fi sa avem un centru verde si lipsit de masini? In locul pietelor din beton sa fie mici parcuri. In locul strazilor Ferdinand, Eroilor, Baritiu, Napoca, 21 decembrie, Iuliu Maniu sa fie niste alei cu pomi si iarba. Toata zona intra-muros sa fie strabatuta doar de pietoni si biciclete?

Din pacate sunt mari sanse ca visul meu sa ramana la nivel de vis. Dar am dreptul sa visez.

Care este visul tau pentru Cluj? Poate vrei sa-l impartasesti si altora, asa cum au facut cativa din oamenii care stau in spatele Clujului. Ideile lor si un loc pentru ideea ta gasesti pe 100devisepentrucluj.ro.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema: