Un weekend pe acoperisul lumii

Am inceput sa urcam pieptis muntele. Masinile au ramas jos cu o parte din bagaje. Vor ajunge sus cu ajutorul unei sănii trase de doi huţuli castanii. Jumatatea de ora de urcare promisa s-a transformat in vreo 45 de minute din cauza viscolului. Lupii nu se auzeau. L-am luat ca pe un semn bun. Apoi am aflat ca nu sunt lupi in zona. Nu se apropie din cauza ca le e frica de ursi.

viscol

Prima seara a trecut cu sarmale, smantana proaspata si o merişorată la felul principal. La desert am primit o pălincă de mere, o cireşată din cireşe amare şi o dulce afinată. Apoi jocuri si voie bună pana tarziu după miezul nopţii.

A doua zi dimineaţa ne-am trezit cu priveliştea asta:

apuseni

Sau asta, pentru ca nu mai stiai in ce parte sa privesti:

zapada apuseni

Dupa amiaza am pornit sa vedem o pestera pe care a descoperit-o Ciprian (fiul gazdei noastre) care ne-a servit si drept ghid. Nu va explic ce inseamna sa mergi 5-600 de metri prin zapada afanata care iti trece de genunchi si care mai e si viscolita pe ici pe colo. Nu va spun pentru ca o sa spuneti ca oamenii astia sunt sinistrati si au nevoie de ajutor. Nu au nevoie de ajutor. E doar iarna.

gard si zapada

Intrarea in pestera e o borta prin care se poate trece doar târâş:

intrare in pestera 2

Din fericire are doar vreun metru si ceva si apoi te poti ridica in picioare si pasi linistit in pestera uscata care se ascunde intre brazi. Rau e cu pozele facute cu telefonul in bezna.29

Apoi iar voie buna, mancare sanatoasa si oameni linistiti. Locul se numeste Torogoata lui Toiuţ si e in Scarisoara. Vorba vine in Scarisoara pentru ca e pe un deal de unde vezi toate imprejurimile. Tineti minte poza de la inceput in care se vede valea? Aia e Scarisoara si valea Ariesului. Aici sus e doar liniste. Si niste oameni care isi fac painea in casa, casele mari si indestulate si isi canta dorul cu un taragot.

toiut si ciprian

Mai multe poze la mine pe facebook. Sau la ei pe facebook. Sau la ceilalti participanti la cura de liniste: Andrei, Groparu, TVdece, Gaben, Eugen cel moldovean, Stefan si Ghizi. 

PS1: Conteaza foarte mult cat de faini sunt oamenii care te gazduiesc.

PS2: Ca bonus: costa 80lei pe persoana cazarea pe noapte cu 3 mese incluse. Si mesele va vor face sa uitati restaurantele scumpe din oras.

PS3: Domnul Stefan Teisanu este rugat sa ma apeleze la numarul de telefon 070023272 (0700CEAPA). Multumesc.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

10 Responses to Un weekend pe acoperisul lumii

 1. marius says:

  Antena Vodafone tot n-ai reparat-o.

 2. mariusrusu says:

  Mă, foarte faine pozele alea, primele, cu efectul de blur natural. Fain şi peisajul.

  Da’, înţeleg că nu ai tomnit releu ca să poată da Crivăţ telefon, nu?

  • Dragos Mone says:

   Nu am meritul pozelor. Eu doar am apasat un buton.
   Cat despre releu, nu am cunostintele necesare reparatiilor. Cum ii ziceam si lui MariusPan, sunt constructor, nu telecom.

 3. cime says:

  Fraza “Lupii nu se auzeau. L-am luat ca pe un semn bun. Apoi am aflat ca nu sunt lupi in zona. Nu se apropie din cauza ca le e frica de ursi.” îmi pune în faţă imaginea unui film mut! 🙂

 4. Ștefan says:

  Foarte faină prezentarea, chiar mi-a plăcut. Mi-ar fi plăcut să fiu acolo. 🙂

 5. […] Dragoș Mone – Un weekend pe acoperisul lumii […]

 6. O poza cu Gaben cand gafaia la urcare nu ai pus. O sa se supere 🙂

 7. […] 🙂 Detalii si fotografii gasiti la Gabriel Oana, Radu Bazavan, Andrei Crivat, Eugen Luchianiuc, Dragos Mone si Zicu de la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *