Despre vin

vin

Strabunicul meu a spus un lucru mare despre vin si sanatate. Dupa o anumita varsta a inceput sa-i scartaie sanatatea. Fiul lui i-a adus de la oras medicamente prescrise de doctor. Singura problema era ca medicamentele respective erau antibiotice si nu avea voie sa bea alcool. I-a spus fiului sau(unchiului meu) ca o sa ia medicamentele. Dupa cateva zile, unchiul meu il vede ca isi ia medicamentele dar ca le ia cu un pahar de vin si a incercat sa-i explice ca nu e bine, ca medicamentele nu isi fac efectul si nu se va vindeca. Raspunsul lui a fost priceless si fara drept la replica:

Mai baiete! Nu stiu daca boabele astea de mi le-ai adus o sa ma vindece au ba. Le iau ca asa zici tu, ca imi fac bine. Dar vinul asta il beau de 50 de ani si niciodata nu mi-a facut rau.

Ce sa mai zici? Batranul avea propriile idei despre obiceiuri sanatoase.

Ca sa ma pun la curent cu obiceiurile sanatoase legate de vin si ca sa verific teoria strabunicului meu, am profitat de invitatia TVdece si m-am prezentat la degustarea de vin organizata de Zicu si Florica la Best Western Plus Fusion Hotel, sub inaltul patronaj al Ioanei ArtVinium Micu.

scoala de vin

A fost o poveste despre vin, despre cum se face, despre cum se bea, despre ce trebuie sa stii ca sa poti aprecia un vin bun. O poveste cu vinuri albe si rosii, seci si demiseci, rose si rosii vinificate alb. O poveste cu branzeturi, carnuri si deserturi.

branzeturi

O poveste spusa cu sufletul despre o arta. Arta de a imbutelia si pastra gustul, mirosul si sufletul pamantului.

ioana micu

Multumesc pentru o seara minunata.

Pozele sunt luate de la Dan Ciulea. Mai multe poze gasiti in albumul lui.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

  • Nimic asemanator. Se mai intampla!

3 Responses to Despre vin

  1. […] Au mai scris despre eveniment: Ioana, Dan Olteanu, Dan Ciulea şi Dragoş. […]

  2. […] mai scris despre eveniment Ciulea, Dragos Mone, Dan Oltean, TVdece. Share Events Best Western Plus Fusion Hoetl, Corcova, crama […]

  3. […] scris despre frumusete, parfumuri, sanatate, iar Andrei Crivat, Florica de la TVDeCe, Dan Ciulea, Dragos Mone, Bogdan Besliu , Dan Olteanu si artvinium.com au povestit despre […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *