Cariera

cariera

Tu ai drumul tau. E clar definit: liceu teoretic terminat, bacul luat(unii) si facultatea inceputa. Visul tau este sa vindeci oamenii de fobii(psiholog) / sa construiesti case(constructor) / sa scoti adevarul la lumina(jurnalist).

Ceea ce nu stii e ca in viata e ca in poza de mai sus: cateodata cariera te scoate din drumul tau frumos aslfaltat, pregatit de multa vreme si te duce pe cai nebanuite, prin diferite firme si proiecte si ajungi sa faci lucruri pe care nu te asteptai niciodata sa le iubesti. Dar asa e cu serviciul. In lumea reala faci ce se nimereste, inveti (daca ai cap) de peste tot si iti pregatesti drumul visat.

Nimeni nu iti ofera nimic gratis pentru ca esti de treaba. Nimeni nu iti datoreaza nimic. Nicaieri nu esti “iubit” neconditionat. Depinde de tine ca om sa te faci apreciat, sa demonstrezi ca meriti, sa le arati colegilor ca se pot baza pe tine si sefilor ca au facut o alegere buna.

Ideea e sa cresti, profesional vorbind, si apoi sa ai pretentii.

Nimeni nu iti da nimic gratis.

Poti sa iti cresti brandul personal si sa iti umflii meritele si bagajul  de cunostinte, dar ajungi sa dai cu capul de pragul de sus, conform axiomei “Fiecare este promovat pana isi atinge nivelul de incompetenta.”

True story. O traiesc.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

  • Nimic asemanator. Se mai intampla!

3 Responses to Cariera

  1. TVdece says:

    Imi place cum te-a inspirat poza pentru acest articol.

  2. Marian says:

    bă mone, mi-o crescut amu respectu pt tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *