Am o problema

Filed Under (ingineresti) by Dragos Mone on 10-08-2011

Tagged Under : , , ,

Guest post by Alma:

Domnule Gigi-Extindere-Fara-Limite de la etajul 1 am inceput sa te urasc!

Toti viseaza inca din copilarie la o vila cu piscina.

Toti romanii care stau la bloc/casa doresc sa isi transforme casa in locuinta viselor lor.

De exemplu: daca domnul Gigi-Extindere-Fara-Limite are o garsoniera sau un apartament de 1/2 camere atunci el incearca sa isi transforme locuinta in vila cu piscina. Acum sa nu se inteleaga ca am ceva probleme cu cei care incearca sa isi faca locuinta primitoare si relexanta pentru dupa o zi de munca, cu totii stim ca singurul lucru pe care il doresti e sa vii dupa-masa acasa si sa te simti bine in “cuibusorul” tau.

Eu am o problema cu cei care de aproape 2 saptamani sparg pereti, la fel cum face un vecin, care de 12 zile foloseste rotopercutanta (un fel de pickhammer mai mic) pe care nu o mai suport, de dimineata de la 8 pana seara la 21 incontinuu. Sa nu mai discutam de faptul ca vibreaza absolut toti peretii si planseul.

Tot ce imi doream dupa o saptamana grea de munca era sa dorm sambata fara sa ma trezeasca alarma telefonului. Credeti ca s-a putut dormi? Nu! Vecinul a inceput lucrarea de la ora 8 si nu s-a oprit pana la 21 seara. Am zis ca mai bine ma duc si dorm in masina ca e mai liniste.

Pentru vecinul Gigi-Extindere-Fara-Limite care acum renoveaza a aparut o reclama:

clip_image002

O mica analiza pe text:

In anuntul de mai sus este scris textul “Garsoniera cu 3 camere” pai prin definitie garsoniera nu poate avea 3 camere. Daca are 3 camere atunci se numeste apartament.

GARSONIÉRĂ, garsoniere, s. f. Locuință într-o clădire mai mare, compusă de obicei dintr-o singură cameră și baie, uneori și bucătărie. [Pr.: -ni-e-] – Din fr. garçonnière.

Cei care sunteti tineri si nelinistiti (oare cel care a facut anuntul mai are rabdare sa se uite la “The young and the restless”?) sau pragmatici si nu visati la un palat o sa investiti in asa ceva?

O alta intrebare ar fi de ce sa investiti intr-o locuinta multifunctionala cu perete rotativ aproximativ 40 000 de euro, in conditiile in care pentru a cumpara o garsoniera iti trebuie (ma refer la Cluj-Napoca apoximativ 28000-35000 de euro) si daca adaug renovarea (30000+40000=70000euro), deci mi-ar ajunge sa cumpar un apartament cu 3 camere.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

  • Nimic asemanator. Se mai intampla!