Gunoi

Eram 5 in camera, 20 si ceva de camere pe etaj, 5 etaje, vreo 500 de oameni intr-un camin care mi-a fost casa timp de 4 ani. Acolo am vazut prima data obiceiul prost de a-ti lasa gunoiul la usa. Nu statea mult punga pentru ca cine pleca primul din camin il ducea la ghena.

Cel mai uimit am fost cand, in camin de fete fiind, am vazut in fata unei usi 4 pungi. Si a doua zi erau 5. Si puteau. Dar nu despre harnicia fetelor vorbesc aici. Vorbesc despre un obicei rau si prost, aparut din lenea de a duce gunoiul si amanarea inevitabilului. Problema e lipsa de respect fata de vecinii de palier care trebuie sa-ti suporte mirosul gunoiului pe care l-ai scos din camera ca sa nu iti deranjeze nasul sensibil.

In camin am inteles. Toti eram veniti la facultate, la noi la constructii nu prea sunt suflete sensibile si finute si multi erau veniti de pe sate. Deci ar fi de inteles (nu si de iertat) gestul de a-ti imputi vecinii ca sa nu aromatizezi in mod neplacut camera.

Dar sa faci acelasi lucru intr-un bloc de locuinte……

gunoiAsta e imaginea pe care o vad destul de des la noi in scara. Pe 2 dintre vecini i-am vindecat de obiceiul prost. Cand cobor dimineata cu gunoiul meu (pe care, daca pute, il scot pe balcon nu pe scara) il las alaturi de gunoiul lor. Cei doi s-au prins ca nu e ok ce fac. Si unul dintre ei e om insurat,, 2 copii, ma asteptam la mai multe de la el.

Azi-dimineata nu am avut gunoi sa il las la usa vecinului, dar data viitoare cand cobor eu cu gunoi il las sa-l duca el. Daca nu se prinde din prima, sigur dupa a doua oara se civilizeaza.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

8 Responses to Gunoi

 1. Dan Ciulea says:

  ma daca ii nevoie, il aduc si io p’a meu … :-))

 2. Daniel Rus says:

  sparge-i punga jos si cand o ridica, lasa gunoiul pe pres.
  nu inteleg de ce oamenii nu duc gunoiul la ghena. nici nu stiu cum ii poate schimba viata aceasta activitate 😀 (in curand…)

  • Dragos Mone says:

   tu esti nebun. dupa aia pute in toata scara. daca oamenii invata din corectii mici, de ce sa trec la lucruri grele?

 3. ggg says:

  Stiu si eu fenomenul. Cand eram student, isi aruncau, in Grozavesti, gunoiul pe fereastra. Si s-a intamplat sa vad de la ce fereastra de la et. 2 aruncase cineva oo punga si i-am aruncat-o inapoi pe fereastra! Am asteptat sa vad cine scoate capul pe fereastra, dar nimic, cred ca se asteptau ca va iesi cu scandal 🙂

 4. Da. Ai rezolvat problema. Data viitoare nu o sa mai lase gunoiul la usa. Bine ai facut.

 5. […] Saptamana trecuta va povesteam de vecinii mei care isi lasa gunoiul in fata usii. […]

 6. […] aici avem vecini cum aveam si dincolo: si astia isi lasa gunoiul pe holul blocului. Asa ca am inceput sa aplic aceeasi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *