Aud voci – ep. 1

Pentru ca suntem asaltati de muzica tutz-tutz, fete care doar arata si nu canta si baieti pusificati care folosesc menghina si bisturiul pentru a atinge note cat mai inalte, m-am gandit sa fac o selectie( tineti minte selectiile de pe casete?) cu voci care merita ascultate.

Primul episod: Leonard Cohen.

Leonard Norman Cohen, (born 21 September 1934) is a Canadian singer-songwriter, musician, poet and novelist. Cohen published his first book of poetry in Montreal in 1956 and his first novel in 1963. His work often explores religion, isolation, sexuality and interpersonal relationships. Famously reclusive, having once spent several years in a Zen Buddhist monastery, and possessing a persona frequently associated with mystique, he is extremely well-regarded by critics for his literary accomplishments, for the richness of his lyrics, and for producing an output of work of high artistic quality over a five-decade career.

Sursa: Wikipedia.org

Desi are piese mai cunoscute( “Dance Me to the End of Love”, “I’m Your Man” sau “Hallelujah”), preferata mea este Here it is. Enjoy!

 

Post to Twitter

Pe aceeasi tema:

8 Responses to Aud voci – ep. 1

 1. krossfire says:

  Eu am un post cu cele mai bune voci din heavy metalul modern, dar zace nepublicat de vreo 2 ani. Voiam sa-l fac leapsa.

  Ce e inspirant la Cohen e ca si in concertele recente, profunziumea vocii n-a lasat de dorit. Waiting for the miracle mi-a ramas in cap, e o piesa a copilariei (o punea taica-meu in ”heavy rotation”, pe vechile CD-uri).

  • Dragos Mone says:

   Canta foarte bine batranul la 76 de ani. Si faza cu leapsa nu e o idee rea.

  • CristinaTM says:

   Te încurajez cu leapșa asta. Și eu m-am gandit de vreo câteva ori la un articol pe același subiect, dar credeam că nu mai există interes decât în cercuri foarte restrânse. Poate mai descoperim oameni care ascultă heavy metal. Ar fi interesant

 2. nina says:

  Ai inceput perfect. Ar fi interesant sa faci si una numai cu voci romanesti. Sa nu fim chiar carcotasi, sunt si la noi vreo cateva.

  • Dragos Mone says:

   Multumesc. Avem si noi cantareti buni pe care ii voi pune tot in categoria asta. Dar despre asta in episodul urmator al Teleenciclopediei(cum zicea o voce din copilaria noastra).

  • Dan Ciulea says:

   true … zice ceva Nina, si eu as include aici pe treistariu :-)) .. serios acum, pe Hrusca :-)) .. no gata, ma potolesc, pe Madalina Manole .. sincer mie mi’o placut extrem de mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *