Fabrica de bere Ursus

Filed Under (beutura, cluj) by Dragos Mone on 08-07-2011

Tagged Under : , , ,

Draga cititorule, te asigur ca m-am sacrificat pentru tine. Cum m-am sacrificat? Uite asa:

Aseara am fost la inaugurarea berariei "Fabrica de bere" Ursus. Si m-am minunat. De loc, de bere, de petrecere, de loc, de bere. Eu sunt bautor de Timisoreana. Mie berea aia imi place cel mai mult. Ursus nu prea beau. Dar aseara am baut. Si e buna. Vorbesc de noua bere nefiltrata care se serveste la berarie. Si nu am fost singurul de aceasta parere.

Locul. Locul e pregatit cu multa grija pentru detalii, intr-un mod pe care sincer nu l-am mai vazut. Practic in berarie sunt 4 baruri si terasa. Sa le enumar:

Camera barului. Asa cum ne spune si numele, e locul unde curge berea in halbe. Foarte tari candelabrele din sticle de bere si ursul facut cu mozaic.

camera maltului

Camera maltului e un loc intunecat, discret si aducand a pub. E incaperea mea preferata. Bancile pe care stai sunt sunt facute sa para tuburi prin care se transporta in fabrica maltul(in principiu orz) si in care se vad boabele si sistemul de transport.

camera laborator

Deasupra camerei maltului se afla Camera laborator.  E aranjata ca un laborator-bucatarie si e dominata de un panou de comanda unde te poti juca cu butoanele si luminitele. Toate functioneaza. Aseara butonam in disperare ca niste copii la el. Daca mergi cu copiii dupa tine, poti sa-i lasi linistit vreo 2 ore sa butoneze si sa se bucure de jucaria cea mare a ursului.

camera restaurant 1

Cea mai serioasa incapere si a patra e Camera restaurant. Aici gasesti mese mari, mai multa liniste si probabil mancare. Tot aici gasesti pe perete un sistem de esapament dat jos de pe un TIR. Sau poate sunt doar tevile prin care trece berea.

camera restaurant 2

Astea sunt cele 4 baruri complet diferite care compun ceea ce de ieri se numeste "Fabrica de bere" Ursus. Ce mi-a mai placut: toate camerele au pe pereti niste hartii cu QR-code care iti dau link spre povestea camerei.

camera barului

Petrecerea a fost faina, bere rece si oamenii calzi. Ce ar fi de admirat a fost rabdarea chelnerilor care au servit cu bere si au asteptat dupa 6 oameni din online care si-au gasit sa bea si sa povesteasca pana la ora 3, ora la care imaginea era destul de neclara:

imagine neclara

Ne putem lauda ca am fost primii care am inchis Fabrica de bere Ursus. Stim noi care suntem, nu trebuie sa zic.

Post to Twitter

Pe aceeasi tema: