Locul secret – 3

Filed Under (cluj, locul secret) by Dragos Mone on 28-03-2011

Tagged Under : , , ,

E luni, e ziua locurilor secrete.

5. Azi despre Parcul Feroviarilor:

feroviarilor-1

Situat in mijlocul orasului, este o oaza de salbaticie intr-o zona metropolitana. Din intamplare am ajuns acolo dupa ce, trecand cu masina pe Traian, am vazut un pescar sub o salcie pletoasa, intins in iarba si asteptand sa traga pestele.

feroviarilor-4

Se poate intra dinspre Piata Abator sau dinspre pasarela de la intersectia strazilor Traian cu Oasului. Din cate stiu eu, acum se reamenajeaza ca baza sportiva a clubului CFR si nu stiu daca mai este permis accesul.

feroviarilor-5

Ce mi-a placut mult cand am fost acolo e linistea creata de jungla de copaci, tufe si sentimentul ca nu mai esti in Cluj. Umbland prin parc am vazut un perete verde din iedera, perfect drept si inalt de vreo 4-5 metri. M-am apropiat si am vazut ca nu era deloc natural, iedera fiind urcata pe un gard de sarma care avea un loc pe unde se poate trece.

feroviarilor-2

Am inaintat si am ramas surprins sa gasesc terenuri de tenis cu zgura, 3 la numar, cu iarba crescuta pe margine si in cateva locuri pe terenuri.

feroviarilor-3

Cand am mai inaintat mi-am dat seama ca deranjez: o familie cu 2 copii era la plaja si s-au uitat la mine cu un aer intrebator. Ce caut eu in micul lor paradis?

In parc inca exista si o linie pentru un trenulet care pe vremuri plimba copii si parinti in jurul parcului.

feroviarilor-7

Aici puteti vedea peronul de unde se imbarcau oamenii:

feroviarilor-9

Tot aici exista inca vechiul patinoar, folosit acum de copii ca teren de fotbal:

feroviarilor-6

E un parc cum imi place mie: plin de vegetatie, salbatic de-a dreptul si cu ceva istorie in spate. Vara asta vom vedea ce va face clubul CFR cu el.

feroviarilor-8

O harta pentru cei care au nevoie:

Vizualizaţi Parcul feroviarilor pe o hartă mai mare

Post to Twitter

Pe aceeasi tema: